:: Salam Perjuangan ::

Wednesday, May 18, 2011

Ayuh Para MUHIBBIN!

 MAJLIS BERSAMA AL-HABIB SAYYID NAQJAMUDDIN DI PERWAJA, GURUN KEDAHSalam mahabbah fillah buat semua para MUHIBBIN. Jom pakat mai ghamai2. ^_^ insyaAllah. selawat dan salam ke atas jasad paling mulia Nabi Muhammad SAW. Allahumma solli 'ala Sayyidina Muhammad wa 'ala alihi Wasohbihi Wabarik Wasallim. ayuh para MUHIBBIN sekalian ^_^ insyaAllah.
 
Tentatif:

- Muhibbin Berkumpul
- Solat Maghrib Berjemaah
- Solawat
- Bacaan al Quran
- Bacaan Mawlid
- Bacaan Qasidah
- Solat Isyak Berjemaah
- Ceramah

http://ummahberselawat.blogspot.com/

neh dy lokasi surau PERWAJA :)

NAK LAGI???? ^_^

PROGRAM MAHABBATUR RASUL D' BERTAM BERSAMA UMMAH BERSELAWAT 21 MEI 2011Dijemput semua MUHIBBIN ke Majlis Mahabbatur Rasul di Masjid At Taqwa Bertam Indah Kepala Batas Pulau Pinang pada 21 Mei 2011 (Sabtu). Untuk makluman Masjid Bertam adalah antara masjid yang paling aktif di Pulau Pinang. InsyaAllah Habib Muhammad bin Muhammad Aqiel al Mahdaly bersama kumpulan Qasidah Syamsul Haq dan Kumpulan Ihya’ IPTB akan bersama para MUHIBBIN.

jom hidupkan hati dengan rasa mahabbah terindah buat baginda SAW. Allahumma solli 'ala sayyidina Muhammad wa 'ala alihi Wasohbihi Wabarik Wasallim. ayuh para MUHIBBIN sekalian. insyaAllah.


Tentatif adalah seperti berikut :

7.20 mlm
Muhibbin Berkumpul

7.30 mlm
Solat Maghrib Berjemaah

7.50 mlm
Bacaan al Quran

8.00 mlm
Bacaan Qasidah-qasidah Cinta Rasul

8.30 mlm
Bacaan Mawlid Ad Dibaie

8.45 mlm
Tausiah oleh Habib Muhammad bin Muhammad Aqiel al Mahdaly

http://ummahberselawat.blogspot.com/


Lokasi Masjid At-Taqwa, Bertam :)

insyaAllah ayuh para MUHIBBIN kita bertemu di sana. insyaAllah pertemuan penuh barakah. menyemai mahabbaturRasul mahabbatuLlah. InsyaAllah. jom sebar-sebarkan. jom kita kenalkan sahabat-sahabat di luar sana tentang hiburan mendidik jiwa ini. dalam Islam pun ada hiburan kan? hiburan yang melahirkan rasa cinta padaNya dan RasulNya. hiburan yang bisa melembutkan hati yang keras. melenturkan jiwa yang tegar. menyinarkan sanubari yang pudar. insyaAllah.

:: sebarkan da'wah. semarakkan ukhuwwah ::

No comments: